Coaching voor professionals

Coaching voor professionals

“Succes is de balans tussen werk en privé.”

Of je nu behoefte hebt aan intensieve begeleiding vanwege privéproblematiek of aan af en toe een klankbord om dilemma’s op je werk het hoofd te bieden. In beide gevallen zal je werkgever bereid zijn om hierin te voorzien. Immers als jij je onzeker voelt, dan heeft dat niet alleen effect op je eigen welzijn, maar ook op je werk en de sfeer in je team.

Schoenmaker blijf bij je leest

Of je nu dierenarts, bedrijfsadviseur, voedingsspecialist of accountmanager bent in het agrarische bedrijfsleven, in alle gevallen werk je in een sector die zwaar onder vuur ligt. Je bent specialist geworden, omdat je goed bent in je vak, omdat je blij wordt van je vak en omdat je er een goede boterham mee kan verdienen. Als je maatschappelijk werker had willen worden, had je wel voor dat vak gekozen. Maar onderhand kom je er niet meer omheen, om in je werk ook oor en oog voor het mentale welzijn te hebben. Of het nu gaat om boosheid, verdriet of angst, in alle gevallen kan het behoorlijk confronterend zijn.

Zelfreflectie, verantwoordelijkheid en bewuste keuzes

Zorgen over of conflicten met je klanten kunnen al snel je persoonlijke welzijn aantasten. Dilemma’s met collega’s werken belemmerend op je functioneren en de mineur hierover neem je makkelijk mee naar huis. Het verminderd het arbeidsplezier en het kan de samenwerking ondermijnen. Maar het kan ook een uitnodiging zijn tot verdieping en verbinding. Dit vraagt echter zelfreflectie, het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen aandeel en bewuste keuzes.

Balans tussen werk en privé

Als alles voor de wind gaat, is de balans tussen werk en privé vrij makkelijk te behouden. Maar de praktijk is weerbarstig. Het werk brengt onregelmatigheid met zich mee en regelmatig stress. Er wordt veel van je gevraagd en verwacht. Tegelijkertijd zijn er thuis verwachtingen. Ook daar willen ze een fitte partner, ouder, zoon of dochter. Ook daar wordt een bijdrage van je gevraagd. Zeker als je een gezin hebt, kan dit met regelmaat gaan knellen. Je wilt een goede werknemer en collega zijn, maar je wilt ook een goede ouder en partner zijn. Voordat je het weet zit je in een spagaat. Je ervaart onzekerheid, voelt je schuldig en vraagt je af, hoe je het dan wel goed kan doen.

Kijk eens wat vaker in de spiegel

De mens is het belangrijkste kapitaal van een organisatie. Des te belangrijker om er goed voor te zorgen. Bespreek de mogelijkheden met je werkgever of rechtstreeks met ons. Wellicht heeft je werkgever al ‘coaching-on-demand’ afgesloten bij Agritraining. Dan kan je zonder tussenkomst van je leidinggevende of hrm door ons gecoacht worden.