Teamontwikkeling

Teamontwikkeling

“De kracht van een team zit in de samenwerking”

Het opleidingsniveau van de adviseurs in de agrarische sector is hoog en de kennis specialistisch. De betrokkenheid en toewijding naar zowel de werkgever als de opdrachtgever is groot. Alle ingrediënten zijn aanwezig om de klantenkring fors te laten groeien.

Toch blijft het bij de meeste bedrijven pingpongen met klanten. Je wint een klant van de concurrent en met de zelfde gang wordt er andersom één ingelijfd. Een gewonnen klant wordt meer over gesproken dan een verloren klant. Daardoor blijft het idee bestaan dat we het beter doen dan de concurrent.

Evenals klanten wordt er ook gepingpongd met medewerkers. Zodra je een goede medewerker van de concurrent hebt overtuigd om in jullie geweldige bedrijf te komen werken, vertrekt er een ontevreden medewerker naar de concurrent.

Agrarische teamtrainingen en groepstrainingen

Een team dat de kracht van een ieder optimaal benut

Iedereen kent de spreuk, ‘alleen ga je sneller, samen kom je verder’. Van adviseurs is bekend dat ze over het algemeen graag met mensen om gaan en graag in een team werken. Hoe is het dan toch mogelijk dat het zo moeilijk is om een team te maken van de buitendienst. Een team dat voor elkaar door het vuur gaat, dat aan het gezamenlijke belang meer waarde hecht, dan aan het individuele belang. Een team waarin de kracht van een ieder optimaal benut wordt en waarin het niet uitmaakt wie de nieuwe klant heeft ‘gescoord’. Een faciliterend team voor elkaar, voor de werkgever en bovenal voor de boer en zijn bedrijf. Een team dat het vanzelfsprekend vind om elkaar te benutten. Met als hogere doel, de ontwikkeling van de klant en zijn bedrijf.

Zo’n team wil iedere boer bij horen. Dat is het team waarvan de boer weet dat ze er voor hem zijn. Mensen willen bij winnaars horen en een winnaar wordt je alleen dankzij een perfect op elkaar aansluitend team.

Het team van Hogenkamp Agrarische Training leidt uw team door een gezamenlijk worstelproces. Het zal zwaar zijn, maar het resultaat is het meer dan waard.