Amersfoort, Utrecht

5-daagse training Soft Skills

ABN Amro bank
Het zelf doorleven van kennis, werkvormen en methodieken op het gebied van soft skills, verlaagt de drempel om het bespreekbaar te maken met de omgeving. “Leren door te reflecteren” is de basishouding. Deze training wordt gegeven vanuit de belevingswereld, kenmerkende problematiek en specifieke thema’s die spelen in de agrarische sector.

Lees de recensie van Erwin Schoemaker, Restructurer Commercial Banking & Particulieren ABN AMRO »

Lees verder »

Raalte, Overijssel

Waar sta jij ’s morgens voor op?

Agrarische Jongeren Kontakt en Land- en Tuinbouw Organisatie Salland

In een stoere ruimte vol John Deere tractors, samen met tachtig jonge boeren, inzoomen op een ‘soft’ thema. Het blijkt de unieke combinatie. Waar Jos Popken, commercieel directeur van Groenoord, de spits afbijt door de meerwaarde van persoonlijke coaching te vertellen, tijdens de enorme groei van hun bedrijf, vervolgt Christian Muilerman met zijn persoonlijke verhaal, wat de coaching hem gebracht heeft. Paulien sluit af met de theorie. Een prachtige en inspirerende avond, waar je een speld kon horen vallen.

Lees hier de recensie van Hedwig Haarman, LTO Salland »

Lees verder »

Oosterwijtwerd, Groningen

De emmer is halfvol

Van Stad tot wad - Dierenartsenpraktijk Groningen
Agritraining heeft een presentatie gegeven op de boerenavond van dierenartsenpraktijk ‘Van Stad tot Wad’. Er komt veel negativiteit af op de sector. Willen we ons leven erdoor laten bepalen of bepalen we zelf hoe we er mee om willen gaan? Door zelf de regie te houden, blijf je veerkrachtig en openstaan voor je eigen koers.

Bekijk de uitnodiging voor de boerenavond of lees de recensie van praktijkmanager Margriet Spoor »

Lees verder »

Bodegraven, Zuid-Holland

“Stuur jij de zuivel of stuurt de zuivel jou?” voor leden van de Bond van Boerderij Zuivelbereiders

Bond van boerderijzuivelbereiders
Ook voor de zuivelbereiders zijn het spannende tijden. Hoe zorg je dat je ondanks alle invloeden van buitenaf toch de regie houdt over je bedrijf. Op een inspirerende wijze prikkelt Agritraining de deelnemers om telkens opnieuw naar zichzelf te kijken en naar hun eigen rol in het grote geheel.

Lees hier de recensie van Ard van Wees (Kaasboerderij De Polderzoom) »

Lees verder »

Hollandscheveld, Overijssel

4-daagse Training ‘Soft Skills’ voor docenten en Praktijkopleiders Zone.college Locatie Hardenberg

Zone College Logo
Agritraining verzorgt trainingen voor de docenten en praktijkopleiders van de opleidingen veehouderij en loonwerk (groen, grond & infra). Deze trainingen zijn gericht op de ontwikkeling van vaardigheden op het gebied van soft skills: 21e -eeuwse vaardigheden om de student een laag dieper te laten kijken.

Lees hier de recensies van  docenten en praktijkopleiders van Zone.college Hardenberg »

Lees verder »

Wierden, Overijssel

4-daagse Training Soft Skills voor docenten en Praktijkopleiders Zone.college Locatie Almelo

Zone College LogoAgritraining verzorgt trainingen voor de docenten en praktijkopleiders van de opleidingen veehouderij en loonwerk (groen, grond en infra). Deze training is gericht op de ontwikkeling van vaardigheden op het gebied van soft skills / 21e -eeuwse vaardigheden om de student een laag dieper te laten kijken.

Lees hier de recensies van  docenten, praktijkopleiders en consultants van Zone.college »

Lees verder »

Den Haag, Zuid-Holland

Paulien Hogenkamp gecertificeerd in BAS-register als onafhankelijk en erkend agrarisch coach

Logo Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Het Ministerie van Landbouw biedt via de SABE, aan agrarisch ondernemers, de mogelijkheid om een voucher van €  1500,-  te besteden aan training in groepsverband rondom thema’s persoonlijke ontwikkeling en ‘omgang met de maatschappij’.  Dit houdt in dat u samen met uw studieclubgenoten uw aangevraagde of aan te vragen voucher mag besteden bij Hogenkamp Agrarische Coaching.

Bezoek de website van Hogenkamp Agrarisch Coaching voor meer informatie.

Lees hier de recensie van Noud Janssen, lid BAS-commissie »

Lees verder »

Leeuwarden, Friesland

De zachte kant van bedrijfsopvolging

Workshop traject bedrijfsopvolging in Friesland door Hogenkamp Agrarische Training

In de agrarische sector is opvolging niet vanzelfsprekend. Bedrijf en gezin gaan in elkaar over. Het is een complex proces met gevolgen voor bedrijf en familie. Een succesvol opvolgingsproces zorgt voor bedrijfscontinuïteit en de familiebanden blijven intact. Daarom is, naast de zakelijke afwikkeling, ook aandacht voor het sociale en emotionele aspect zo belangrijk. Agritraining heeft de aftrap mogen verzorgen van een tweejarig traject voor agrarische families, waarin juist die ‘zachte’ kant van bedrijfsopvolging aandacht krijgt.

Lees hier de recensie van Karin Rozendal, office manager, lectoraat Familiebedrijven, hogeschool Windesheim »

Lees verder »

Gemeente Berkelland

Trainingen voor boeren in de gemeente Berkelland


De Gemeente Berkelland vind het belangrijk om er te zijn voor de boeren in het buitengebied. Naar aanleiding van een inventarisatie bleek er behoefte aan trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het team van Agritraining heeft hier gedurende zes dagen invulling aan gegeven door op een interactieve wijze samen aan de slag te gaan met sociale thema’s die spelen op het boerenerf.

Lees hier de referentie van Mirjam Mellink, projectleider platteland – Gemeente Berkelland

Lees verder »

Bathmen, Overijssel

Training “Gespreksvaardigheden” voor het Erfcoachesteam van de Provincie Overijssel

Provincie Overijssel

Voor de erfcoaches van de Provincie Overijssel is het essentieel om goed in te kunnen schatten wat er leeft bij de erfbewoner aan de keukentafel, maar ook wat er tijdens zo’n gesprek leeft bij je zelf. Hoe zorg je dat je neutraal blijft? De trainers van Agritraining nemen de erfcoaches mee in de basisvaardigheden van een goede gesprekpartner. Een waardevolle bijdrage aan het succes van het project “Toekomstgerichte Erven Overijssel”.

Lees hier de recensie van Marijke Hoogeboom, Projectleider Toekomstgerichte Erven »

Lees verder »

Enschede, Overijssel

Trainingen voor agrarische accountmanagers van de Rabobanken in Achterhoek en Twente

Agritraining verzorgt trainingen voor de agrarische accountmanagers van de Rabobanken in Achterhoek en Twente. De boer van de 21e eeuw vraagt meer dan alleen advies. De boer van de 21e eeuw vraagt om een sparringpartner. Hoe ga je hier als periferie mee om? Hoe blijf je als accountmanager zelf in balans in een sector die structureel onder druk staat?

Lees hier de recensie van Frits Mulder, directeur Food & Agri, Rabobank Twente Achterhoek »

Lees verder »

Harfsen, Gelderland

Presentatie voor leden van Vrouwen van Nu Harfsen-Kring van Dorth

Vrouwen van Nu - Harfsen-Kring van Dorth
Agritraining neemt deze avond de 120 leden van “Vrouwen van Nu” mee in de wereld van Agrarische Coaching. Technische en praktische problematiek wordt veel over gesproken, maar wat zijn de persoonlijke gevolgen van deze problematiek? Wat is de invloed van het boeren met meerdere generaties op het zelfde erf? Wat kan volwassen communicatie toevoegen aan persoonlijk geluk?

Bekijk de aankondiging in de nieuwsbrief of lees de recensie van Anneke Haaksman »

Lees verder »

Hardegarijp, Friesland

Inspiratiesessie voor melkveehouders van Dierenartsenpraktijk Giekerk-Hardegarijp-Veenwouden

Dierenartsenpraktijk Giekerk Hardegarijp Veenwouden

De mens is het belangrijkste kapitaal van het boerenbedrijf. Agritraining verzorgde een inspirerende, interactieve en soms confronterende avond.  Hoe houd je sturing over je eigen bedrijf in een tijd waarin veel vóór je wordt bepaald? Hoe ga je om met de mening van burger en consument? Hoe ga je om met tegenslag?

Bekijk hier de uitnodiging (PDF) of lees de recensie van dierenarts Wim Bosma »

Lees verder »

Raalte, Overijssel

Inspiratiesessie: “De wereld verandert, ga jij voorop?” voor leden van de Rabobank en LTO Salland

Stikstof, bedrijfsopvolging, schaalvergroting, kringlooplandbouw, duurzaam produceren zijn actuele thema’s in de landbouw. Hoe ga je hier als ondernemer mee om? Beweeg je mee en zie je kansen?  Tijdens de inspiratiesessie met als thema ‘De wereld verandert, ga jij voorop?‘ zal agrarisch coach Paulien Hogenkamp een aantal interessante cases bespreken. Het seminar vindt plaats op dinsdag 7 januari 2020 in de Leeren Lampe in Raalte.

Bekijk de uitnodiging of lees de recensie van Marcel Strijtveen »

Lees verder »

Dronten, Flevoland

Aeres Hogeschool “Van adviseur naar sparringpartner”

Logo Aeres Hogeschool - Gastcollege door gastdocent en agritrainer van HogenkampAgritraining verzorgt in het kader van de Minor Adviseren op Aeres Hogeschool de gastles: “Van adviseur naar sparringpartner”, De ondernemer van de toekomst vraagt niet, “los het voor me op”, maar “denk eens met me mee!” Hoe zorg je dat je tot het netwerk van de moderne hoogopgeleide agrarisch ondernemer blijft behoren? Een inspirerende ochtend met de toekomst van agrarisch Nederland.

Lees hier de recensie van Aeres Hogeschool over de gastles »

Lees verder »

Beilen, Drenthe

Inspiratiesessie: “Gezond boeren, beter ondernemen”, op boerenavond van Dierenartsenpraktijk Beilen

DAP Beilen - Inspiratiesessie tijdens boerenavond dierenartsenpraktijk Beilen

Agritraining heeft voor 100 melkveehouders een inspiratiesessie verzorgd waarin de aanwezigen geprikkeld worden om oprecht trots te kunnen zijn op zichzelf, het bedrijf en de sector. Onmisbaar hierin zijn heldere kernwaarden: “Waarom doe je wat je doet?, Waar sta je voor? en wat wil je uitstralen?”

Bekijk de uitnodiging (PDF) of lees de recensie van DAP Beilen »

Lees verder »

Amersfoort, Utrecht

Vaardigheidstraining “Professioneel betrokken adviseren” voor Vereniging Agrarisch Bedrijfsadviseurs

VAB Vereniging Agrarisch Bedrijfsadvies
Agritraining verzorgde een op maat gemaakte vaardigheidstraining professioneel betrokken adviseren.

“Als adviseur wil je professioneel en betrokken zijn. Zonder dat je ’s nachts wakker ligt van de problemen van je klant. En met voldoende distantie om hem of haar het grotere plaatje te kunnen laten zien. Je brengt kennis mee, maar coacht de ondernemer ook. Zodat deze tot conclusies komt die bij hem passen. Je neemt de zorgen niet over, dat is niet jouw taak. In deze training leer je vaardigheden om coachend te adviseren, op een manier die past bij jouw persoonlijkheid. Zodat je betrokken én professioneel kunt blijven.”

Lees hier de recensie van de Vereniging Agrarisch Bedrijfsadviseurs »

Lees verder »

Vriezenveen, Overijssel

Workshop: “Houd je hoofd koel”, op boerenavond van ‘Dierenkliniek Den Ham’ en ‘Markgraven Dierenartsen’

Dierenkliniek Den Ham en Markgraven Dierenartsen

Workshop voor de klanten van Dierenkliniek Den Ham en Markgraven Dierenartsen: “Hoe houd je als boer het hoofd koel in een periode vol onzekerheid en onrust?

“Agritraining zal je op een inspirerende en interactieve wijze meenemen in hun missie om het leven en werken op het boerenerf tot een succesformule te maken.”

Bekijk hier de uitnodiging (PDF) »

Lees verder »

Zwolle, Overijssel

In gesprek met de Minister van Landbouw: “Trouw in het land”

De Staat van de Boer - het grootste opinieonderzoek ooit onder agrariërs, door Trouw

Paulien Hogenkamp spreekt samen met Minister Carola Schouten over de toekomst van de boer in ons land. Deze avond wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Dagblad Trouw. De aanleiding is het grootste onderzoek onder boeren, eerder dit jaar: “De staat van de boer“.

Een nieuw Nationaal Landbouwdebat, dat mét de boer wordt gevoerd

Dagblad Trouw legde boeren en boerinnen vragen en stellingen voor over hun eigen welzijn, de huidige landbouwsector en hun ideeën voor de toekomst. Met de antwoorden op die vragen, is deze zomer een nieuw debat gestart: een Nationaal Landbouwdebat, dat mét de boer wordt gevoerd.

Lees verder »

De Jaarbeurs, Utrecht

Dagvoorzitter op het openingscongres ‘Kip van Oranje’ tijdens VIV Europe

VIV Europe 2018 in Utrecht

Agritraining verzorgt het dagvoorzitterschap tijdens het openingscongres  van ‘Kip van Oranje’ tijdens VIV Europe in de Jaarbeurs te Utrecht. Het congres met als thema ‘Gezond boeren’ bundelt de krachten van de BV Pluimvee Nederland.

De meest toonaangevende internationale vakbeurs in de sector

Het innovatieplatform Kip van Oranje richt zich op ketensamenwerking en ontwikkeling van nieuwe ketenstructuren waarbij de pluimveehouder regie neemt en kennis deelt met toeleveranciers en afnemers. De samenwerking tussen Kip van Oranje en VIV Europe brengt pluimveehouders, kennis, technologie en best practices bij elkaar op de meest toonaangevende internationale vakbeurs in de sector.

Lees hier het volledige artikel (PDF) »

Lees verder »

Heythuysen, Limburg

Disc-training voor medewerkers van ‘Bergs advies’

Logo Bergs Advies
Op een open en informele manier heeft Agritraining, aan alle medewerkers van Bergs Advies, de Disc-training gegeven: “Elkaar begrijpen en begrepen worden”.

Het was voor ons team een leuke, leerzame ervaring waarbij mooie dingen ontstonden. Zo kregen we niet alleen inzicht in onszelf, maar ook in de ander. Dit alles onder leiding van de trainsters van Agritraining. Met zijn allen vormen we bij Bergs een waar kleurenpalet!”
Maud Keltjens, HR

Lees het volledige artikel op de website van Bergs Advies of lees de recensie »

Lees verder »

Hardenberg, Overijssel

Inspiratiesessie op het “Seminar Melkveehouderij” van ‘Rabobank Vaart en Vechtstreek’

 

Agritraining verzorgt een inspiratiesessie op het ‘Seminar Melkveehouderij’, georganiseerd door Rabobank Vaart en Vechtstreek. Het thema van haar inspiratiesessie is: “De kracht van communicatie”. Het seminar draait om kennis delen en kennis vergroten. De avond zal plaatsvinden in het kantoor van de Rabobank te Hardenberg.

“Paulien Hogenkamp van Agritraining, zal u op een inspirerende en interactieve wijze meenemen in haar missie om het leven en werken op het boerenerf tot een succesformule te maken”

Bekijk hier de uitnodiging en het overzicht van de inspiratiesessies (PDF) »

Lees verder »

Wilnis, Utrecht

Training: “Communicatie en Samenwerking” op de informatiebijeenkomst van ‘Rabobank Rijn en Veenstromen’

Agritraining heeft een avond verzorgd voor bedrijfsopvolgers en bedrijfsoverdragers in de regio Rijn en Veenstromen. De avond is de afsluiting van de cursus “bedrijfsopvolging in de agrarische sector”. Op een interactieve wijze zullen de thema’s “Communicatie en Samenwerking” onder de loep genomen worden met de agrarische relaties van Rabobank Midden Nederland.

“In geen enkele andere sector is de verwevenheid tussen werk, privé en bezit zo groot, als in de agrarische sector. Je werkt waar je leeft en je leeft waar je werkt. Daar bovenop komt nog een grotere uitdaging. Je collega en mede-eigenaar is tevens je familie en heel vaak ook nog je naaste buur. Je beslist samen over grote uitgaven en investeringen, maar ontmoet elkaar ook op rouw- en trouwpartijen, je zit in dezelfde buurtvereniging en gaat naar dezelfde familiefeestjes. Hoe zorg je dat je de rollen zuiver houdt en op een volwassen wijze blijft communiceren in deze complexe verhoudingen?”

Bekijk hier de uitnodiging (PDF) »

Lees verder »

De Radstake, Heelweg, Gelderland

Jaco Geurts nodigt Paulien uit om Tweede Kamerleden te helpen om de neuzen de zelfde kant op te krijgen

CDA Winterswijk

Artikel op de website van CDA Winterswijk: “Paulien wordt door Tweede Kamerlid Jaco Geurts uitgenodigd om met haar nuchtere boerenverstand de Tweede Kamerleden te helpen om de neuzen de zelfde kant op te laten krijgen”

Een volle zaal op de informatieavond van LTO-Noord en CDA-Achterhoek waar Paulien samen met Tweede Kamerlid Jaco Geurts en Directeur Food & Agri Rabobank Nederland haar visie op de toekomst van agrarisch Nederland mag geven.

Lees hier het volledige artikel (PDF) »

Lees verder »

Rabotheater Hengelo, Overijssel

Presentatie: “De kracht van de boer” voor de agrarische relaties van de gezamenlijke Twentse Rabobanken

Agritraining verzorgt de presentatie op de bijeenkomst voor de agrarische relaties van de gezamenlijke Twentse Rabobanken. Het thema van de avond is “De kracht van de boer”. De avond zal plaatsvinden in het Rabotheater te Hengelo. Ook zullen Wiebe Draijer en Rick van Asperen spreken op deze avond.

Bekijk hieronder de video met de uitnodiging van Team Food & Agri Twentse Rabobanken voor de Twentse Agrariërs. Bekijk hier de uitnodiging (PDF) »

Lees verder »

Venray, Limburg

Uitreiking “AgrafiekAward” aan Sabine Grobbink namens Magazine ‘Varkensbedrijf’

Varkensbedrijf - Agrafiek awards - Uitreiking Oscar van de Landbouw door Paulien Hogenkamp

Paulien Hogenkamp heeft in opdracht van het maandblad ‘Varkensbedrijf’ De “AgrafiekAward” uit mogen reiken aan Sabine Grobbink. Ondernemer Sabine Grobbink wint hiermee een ‘Oscar van de Landbouw’ . Volgens de jury scoort het varkensbedrijf van Sabine excellent wat betreft management, innovatie en toekomstgerichte ontwikkelingen.

Lees het volledige artikel hier »

Bekijk hier de video van de uitreiking:

Lees verder »