Individuele scholing

Individuele scholing

Bent u als zelfstandig adviseur actief in de agrarische sector? Zou u wel wat meer basis willen geven aan uw gespreksvoering met de agrarisch ondernemer? En is uw bedrijf niet van dusdanige omvang om samen met uw collega’s een groepstraining bij ons te volgen?

Agritraining biedt naast groepstrainingen, ook individuele trainingen aan. In de vorm van regelmatige gesprekken behandelen we 1 op 1 de meest belangrijke thema’s in de gespreksvoering. Denk hierbij aan de volgende onderwerpen:

  • De basis gespreksvaardigheden
  • Omgaan met emoties
  • Projectie, overdracht en tegenoverdracht
  • Familiepatronen in de communicatie (transactionele analyse)
  • Dramadriehoek
  • Communiceren op behoefte-niveau
  • Professioneel en toch betrokken adviseren

In overleg bepalen we welke thema’s voor u het meest interessant zijn. In een gesprek van zo’n 1,5 uur behandelen we een thema. We bespreken de theorie en kijken daarna hoe dit werkt in de agrarische praktijk. Hierbij is er veel ruimte om uw eigen ervaringen en casussen door te nemen. We bespreken waar u tegenaan loopt in uw werk en hoe u de bovenstaande thema’s kunt inzetten, om uw gespreksvoering effectief en verbindend te maken.

De regelmaat en het aantal gesprekken wordt in overleg afgestemd. Dit geeft u de tijd om het geleerde in de praktijk te brengen. Ongetwijfeld brengt dit ook weer vragen met zich mee; die kunnen we tijdens een volgend gesprek behandelen. Zo krijgt deze training ook de vorm van een persoonlijke intervisie, waarbij uw persoonlijk functioneren centraal staat.

Deze gesprekken vinden in principe plaats in onze praktijk te Wierden, maar als u dat liever heeft, kunnen we de gesprekken ook online houden. Voor meer informatie, neemt u gerust contact op. Wij denken graag met u mee.