Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap

Als adviseur in de agrarische sector is het opbouwen van een langdurige relatie met de boer een must. Maar hoe zorg je ervoor dat jij een meerwaarde blijft houden voor de agrarisch ondernemer? Kennis is overal verkrijgbaar, daarin is de adviseur niet uniek. De meerwaarde van de adviseur zit ‘m in de relatie die hij met de klant opbouwt. Waar het vroeger voldoende was dat je met elkaar kon praten over de kwaliteit van het vee of de opbrengst van het land, wordt nu steeds meer verlangd dat de adviseur de rol van sparringpartner inneemt. Communicatie is belangrijker dan ooit! 

Agrarische Trainingen - DISC training -  persoonlijk leiderschap

Een goede relatie opbouwen? Communicatie!

Een goede relatie bewerkstelligen, begint met communicatie. Want als het erop aankomt, heb je voor een groot deel zelf in de hand, hoe een gesprek verloopt: actie-reactie. Ook wanneer de ander op een wijze communiceert, die je lastig vindt, kan je de verbinding blijven vinden. Kennis van verschillen in communicatiestijl is hierbij zeker behulpzaam. Daarom werken we op deze dag met de DISC analyse.

Ontdek je eigen communicatiestijl 

De DISC onderscheidt vier verschillende stijlen in communicatie en gedrag. Begrip van deze vier stijlen zorgt ervoor dat je meer inzicht hebt in je eigen communicatie en gedrag, maar ook dat je makkelijker aan kan sluiten bij de communicatiestijl en het gedrag van de ander. Wat weer zorgt voor een betere samenwerking en meer onderling begrip.

Het doel van deze trainingsdag is dat je niet alleen je eigen gedrag leert herkennen en de gevolgen daarvan kan interpreteren, maar ook het gedrag van een ander kan interpreteren. Zodat je met inzicht in de eigen kwaliteiten, de verbinding aan kan gaan met de ander.

Doelen van deze dag:

  • Begrijpen wat jezelf en anderen motiveert
  • Inzicht in hoe je graag samenwerkt
  • Inzicht in kwaliteiten en valkuilen van jezelf en de ander
  • Andere stijlen leren inschatten en een brug slaan in gedrag naar anderen
  • Eigen communicatiestrategie optimaliseren

“In de DISC training hebben we gezien hoe wij onze eigen kwaliteiten, die voor elke adviseur verschillend zijn, het beste in kunnen zetten voor onze klanten. Mooie praktijkgerichte insteek en feeling met de agrarische sector.”

Jaap Roskam, mede-eigenaar Topteam Agrarische Verzekeringen Meer ervaringen »